MARGARET RIVER

Margaret River on yksi Australian arvostetuimmista viinialueista erityisesti korkealaatuisten valkoviinien ja tasapainoisten punaviinien kotina. Alueen viinit ovat tyyliltään raikkaita, puhdaspiirteisiä ja elegantteja. Valkoviineissä korostuvat sitrushedelmät, trooppiset hedelmät ja mineraalisuus, kun taas punaviineissä esiintyy mustaherukkaa, tummaa kirsikkaa, mausteita ja hienostunutta tammea. Tärkeimmät rypälelajikkeet ovat Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon, Cabernet Sauvignon ja Merlot.

Viinikulttuuri

Margaret Riverin viinikulttuuri on vahvasti sidoksissa alueen puhtaaseen luontoon, gastronomiaan ja rentoon elämäntapaan. Viiniä nautitaan usein paikallisten ruokien, kuten tuoreiden merenelävien, grillatun kalan, lampaan ja juustojen kanssa. Alueen viinitilat tarjoavat korkeatasoisia vierailukokemuksia, ja viinifestivaalit sekä ruokaan yhdistetyt tapahtumat ovat tärkeä osa paikallista kulttuuria. Viini on olennainen osa alueen identiteettiä ja vetovoimaa.

Viinin valmistus

Margaret Riverissä viininvalmistus painottuu laatuun ja terroirin ilmentämiseen. Rypälelajikkeet ovat tuttuja Ranskan Bordeaux´sta. Valkoviinit, erityisesti Sauvignon Blanc–Semillon-sekoitukset, valmistetaan usein terästankeissa raikkauden säilyttämiseksi, kun taas Chardonnay kypsytetään usein tammessa tuomaan syvyyttä. Cabernet Sauvignonista valmistetut viinit ovat rakenteeltaan tasapainoisia ja pitkäikäisiä, ja niiden valmistuksessa käytetään sekä perinteisiä että moderneja menetelmiä. Alueen viinit tunnetaan puhtaudestaan ja hienostuneisuudestaan.

Maaperä ja ilmasto

Margaret Riverin maaperä on monimuotoista – sisältäen graniittia, hiekkaa, savea ja kalkkikiveä – ja se tarjoaa erinomaiset olosuhteet viininviljelylle. Alueen ilmasto on Välimerellinen, mutta sen sijainti lähellä Intian valtamerta tuo viilentäviä merituulia, jotka auttavat säilyttämään rypäleiden hapokkuuden ja aromit. Sanotaankin, että Margaret Riverin ilmasto-olosuhteet ovat hyvin samanlaisia kuin alueen esikuvassa Bordeaux’ssa. Tasaiset lämpötilat ja pitkät kasvukaudet mahdollistavat rypäleiden tasapainoisen kypsymisen.