OREGON

Oregon on yksi Yhdysvaltojen arvostetuimmista viinialueista, erityisesti tunnettu korkealaatuisista Pinot Noir -viineistään. Alueen viinit ovat tyyliltään elegantteja, raikkaita ja vivahteikkaita, ja niiden makumaailmassa korostuvat kirsikka, vadelma, mausteisuus, maanläheisyys ja hienostunut hapokkuus. Pinot Noirin lisäksi alueella viljellään myös Chardonnayta, Pinot Gris´tä ja Rieslingiä, jotka kaikki menestyvät hyvin alueen viileässä ilmastossa.

Viinikulttuuri

Oregonin viinikulttuuri on yhteisöllinen, innovatiivinen ja ympäristöystävällinen. Viiniä nautitaan usein paikallisten ruokien, kuten lohen, grillatun kanan, sieniruokien ja tuoreiden vihannesten kanssa. Alueen viinitilat ovat usein pieniä ja perheomisteisia, ja viinimatkailu on tärkeä osa paikallista elämää. Oregon tunnetaan myös kestävän kehityksen ja luomuviljelyn edelläkävijänä Yhdysvalloissa.

Viinin valmistus

Oregonissa viininvalmistus keskittyy erityisesti terroirin ilmentämiseen ja käsityöläisyyteen. Pinot noir -viinit valmistetaan usein pienissä erissä, ja niiden kypsytyksessä käytetään ranskalaista tammea tuomaan rakennetta ja syvyyttä. Valkoviinit valmistetaan pääosin terästankeissa raikkauden säilyttämiseksi, mutta myös tynnyrikypsytystä käytetään. Alueella panostetaan laatuun ja viinien monimuotoisuuteen.

Maaperä ja ilmasto

Oregonin viinitarhat sijaitsevat pääosin Willamette Valleyn alueella, jossa maaperä on monipuolista – sisältäen vulkaanista basalttia, savea ja sedimenttimaata. Alueen viileä ilmasto, sumuiset aamut ja pitkät kasvukaudet luovat ihanteelliset olosuhteet erityisesti Pinot Noirille. Maaperän ja ilmaston yhdistelmä antaa viineille niiden tunnusomaisen raikkauden, tasapainon ja eleganssin.