Viinikulttuuri
Viini on Uusi-Seelannissa olennainen osa ruokakulttuuria ja sosiaalisia hetkiä. Raikkaat valkoviinit täydentävät mereneläviä ja salaattiruokia, kun taas Pinot Noir sopii esimerkiksi kana- ja kalkkunaruoille.
Uusi-Seelanti on pieni mutta laadukas viinimaa, jonka viinit hurmaavat intensiivisellä hedelmäisyydellään. Sauvignon Blanc -valkoviini Marlborough’sta on kansainvälisesti arvostettu ja tarjoaa kirkkaan, sitruksisen ja yrttisen makuelämyksen.
Viini on Uusi-Seelannissa olennainen osa ruokakulttuuria ja sosiaalisia hetkiä. Raikkaat valkoviinit täydentävät mereneläviä ja salaattiruokia, kun taas Pinot Noir sopii esimerkiksi kana- ja kalkkunaruoille.
Uuden-Seelannin viinit valmistetaan pääosin neutraalisti rypäleiden makua vaalien, ja esimerkiksi tammitynnyrien käyttö on harvinaista valkoviineissä. Tuloksena saadaan erityisen puhdaspiirteisiä viinejä. Marlborough’n Sauvignon Blanc teki maan viinit tunnetuiksi kansainvälisesti muutama vuosikymmen sitten. Punaisten rypäleiden ykkönen on Pinot Noir, josta valmistetaan hienostuneita, maailmanluokan viinejä
Uusi-Seelanti on viininviljelylle hyvin suotuisa maa, sillä sen ilmasto on pääosin viileän merellinen: päivät ovat aurinkoisia, mutta yöt viileitä, mikä auttaa rypäleitä kypsymään hitaasti ja säilyttämään raikkaan hapokkuuden. Monipuolinen maaperä antaa viineille erilaisia vivahteita: esimerkiksi Marlborough’n sora- ja kivikkopellot tuottavat aromaattisia, intensiivisiä Sauvignon Blanceja, kun taas Keski-Otago tunnetaan kivisistä ja liuskekivipohjaisista tarhoistaan, jotka sopivat erinomaisesti Pinot Noirille.
Alueen vetonaulat Alkon valikoimassa